• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH: Kamatna stopa do 41 odsto!

Efektivna kamatna stopa u mikrokreditnim organizacijama u FBiH kreće se od 27,90 za stambene do 41,19 odsto za nenamjenske kredite

 FBiH: Kamatna stopa do 41 odsto! Izvor: MONDO

Za kratkoročne kredite u mikrokreditnim organizacijama u Federaciji BiH (FBiH) prosječna nominalna kamatna stopa kreće se od 18,7 do 33,15 odsto, a efektivna kamatna stopa od 27,90 za stambene do 41,19 odsto za nenamjenske kredite.

Prema podacima Agencije za bankarstvo FBiH, prosječna kamatna stopa na dugoročne kredite kreće se od 21,5 odsto za poljoprivredu do 26,96 odsto za nenamjenske kredite, a efektivna kamata u rasponu od 25,27 odsto za poljoprivredu do 32,64 odsto za nenamjenske kredite.

U prvom kvartalu 2011. godine prosječne efektivne kamatne stope u mikrokreditnom sektoru na dugoročne kredite bilježe blagi pad od 0,64 odsto, dok su prosječne efektivne kamatne stope na kratkoročne kredite u blagom porastu od 0,44 odsto.

Posljednjeg dana marta dozvolu za rad u FBiH imalo je 18 mikrokreditnih organizacija te 40 organizacionih dijelova mikrokreditnih društava čije je sjedište u Republici Srpskoj, piše sarajevski "Dnevni avaz".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE