• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska kompanija kupila Fructal sokove!

Kako prenosi EMG portal, srpski Nectar kupio je Fructal, postavši većinski vlasnik 93,73 odsto slovenačke kompanije.

 Srpska kompanija kupila Fructal sokove! Izvor: MONDO

Kako saznaje Ekonom:east, Nectar iz Bačke Palanke, u vlasništvu porodice Radun, novi je većinski vlasnik najpoznatijeg slovenačkog proizvođača voćnih sokova.

Uprava Pivovarne Laško, posredne vlasnice Fructala, se odlučila da Fructal proda najboljem ponuđaču, Nectaru, koji se za kupovinu Fructala prijavio na međunarodnom javnom konkursu, na kom je bilo predato 10 neobavezujućih i pet obavezujućih ponuda. Kako se nezvanično saznaje, pored Nectara obavezujuće ponude za kupovinu Fructala su dali londonski investicioni fond Argus, austrijski proizvođač sokova Spic i hrvatsko preduzeće Stanić.

Isti izvor prenosi da cijena po kojoj je Nectar kupio Fructal još nije poznata, ali se pretpostavlja da se radi o najvećoj srpskoj investiciji u Sloveniji.

Dosadašnji vlasnik Fructala je bila Pivovarna Union, u vlasništvu Pivovarne Laško. Poslovna grupa Pivovarna Laško je, zbog prevelike zaduženosti, bila prisiljena da počne prodaju svih investicija u svom vlasničkom portfelju koje nisu direktno u vezi s njenom osnovnom djelatnošću, proizvodnjom i prodajom piva.

Prodaju mora da odobri skupština Pivovarne Laško, koja treba da bude održana 30. jula. Prije par nedelja je jedan od slovenačkih investitora objavio namjeru da da ponudu za kupovinu Pivovarne Laško, zbog čega do kraja roka za objavljivanje te ponude za preuzimanje rukovodstva Pivovarne Laško i svih preduzeća u njenom vlasništvu ne smiju da obavljaju poslove koji izlaze iz okvira redovnog poslovanja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE