• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stopa zaposlenosti u RS 36,1 odsto

Stopa zaposlenosti u Republici Srpskoj, prema rezultatima ankete o radnoj snazi, u ovoj godini je 36,1 odsto, dok je u prošloj godini bila 36,6 odsto

 Stopa zaposlenosti u RS 36,1 odsto Izvor: MONDO

Stopa nezaposlenosti u ovoj godini je 24,5 odsto, dok je u prošloj godini bila 23,6 odsto, podaci su Zavoda za statistiku RS.

Stopa zaposlenosti predstavlja procentualan odnos između broja zaposlenih lica i radno sposobnog stanovništva u referentnoj sedmici kada se vršila anketa o ekonomskoj aktivnosti lica.

Stopa nezaposlenosti je procentualan odnos broja nezaposlenih lica i aktivnog stanovništva, kojeg čini zaposlena i nezaposlena lica.

Za anketu, koja je rađena po metodološkim postavkama zasnovanim na preporukama Međunarodne organizacije rada i zahtjevima Evropskog zavoda za statistiku (EUROSTAT), ove godine period je bio od 4. do 10. aprila.

Stopa aktivnosti u ovoj godini koja predstavlja odnos aktivnog i radno sposobnog stanovništva, prema rezultatima ankete, iznosila je 47,8 odsto, dok je u prošloj godini bila 47,9 odsto.

Od aktivnog stanovništva u ovoj godini 58,5 odsto su muškarci, a 41,5 odsto žene.

U neaktivnom stanovništvu, koje čine lica koja u referentnoj sedmici i tri sedmice prije nje nisu preduzimala aktivnosti sa ciljem traženja posla procenat muškaraca je 39,4 odsto, a žena 60,6 odsto.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE