• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škundrić: Rusi su mogli i da zaobiđu Srbiju

Ministar Petar Škundrić izjavio je da je gasovod Južni tok mogao i da zaobiđe Srbiju, ali da su se Rusi namerno odlučili za našu zemlju.

 Škundrić: Rusi su mogli i da zaobiđu Srbiju Izvor: MONDO

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je da je gasno-naftni aranžman, koji je ratifikovan u Skupštini, međudržavni sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i Ruske Federacije kojim podjednako dobijaju i Srbija i Rusija.

Gasovod "Južni tok" mogao je da zaobiđe Srbiju, ali su se oni upravo odlučili za našu zemlju, rekao je Škundrić navodeći da se kada se uporede Srbija i Bugarska, s kojom je Rusija takođe potpisala sporazum o gradnji gasovoda, ne sme zaboraviti činjenica da Rusi nisu imali drugu mogućnost nego da gasovod grade preko Bugarske.

Realizacijom ovog projekta Srbija dobija siguran alternativni pravac snabdevanja gasom u narednih 40 do 50 godina, kazao je Škundrić za "Politiku" koja će ceo intervju sa Skundrićem objaviti u nedeljnom broju.

Prema njegovim rečima, pošto Rusi insistiraju na paketu, dakle gradnji gasovoda "Južni tok" i privatizaciji 51 odsto NIS-a i završetku podzemnog skladišta u Banatskom Dvoru, ne može se dogoditi da se potpiše kupoprodajni ugovor za naftnu kompaniju, a da Srbija nema dovoljne garancije da gasovod odgovarajućeg kapaciteta neće proći kroz Srbiju.

Škundrić je rekao da električna energija sigurno neće poskupeti do kraja ove godine, podsetivši da cenu struje ne određuje Ministarstvo rudarstva i energetike, već Agencija za energetiku.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE