• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nestro petrol" (ne) gradi objekte na autoputu?

Autor SRNA

Vlada Republike Srpske pokrenula je postupak dodjele koncesije za izgradnju odmorišta Lužani na autoputu Banjaluka - Gradiška, na osnovu inicijative privrednog društva "Nestro petrol".

Iz Vlade RS demantuju informaciju da je "Nestro petrol" i dobio koncesiju, saopšteno je danas iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

U saopštenju se navodi da će u narednom periodu, u skladu sa Zakonom o koncesijama, biti pokrenut postupak dodjele koncesije.

Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske saopštilo je povodom informacije koju je objavio portal Capital.ba, a koji su, kako je navedeno, bez prethodne provjere prenijeli i drugi mediji, da je Vlada Republike Srpske 19. marta donijela Odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije za izgradnju odmorišta Lužani sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka - Gradiška.

U saopštenju se dodaje da je "Nestro petrol" Banjaluka dostavio Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske inicijativu za dodjelu koncesije za projektovanje, finansiranje, izgradnju, korišćenje i održavanje odmorišta Lužani, te da je inicijativa dostavljena u skladu sa članom 25. stav 2. Zakona o koncesijama.

"Vlada Srpske je 2010. godine utvrdila javni interes za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta Lužani. U skladu sa članom 12. stav 5. i članom 25. stav 4. Zakona o koncesijama pribavljeno je mišljenje Pravobranilaštva Republike Srpske, 'Autoputeva Republike Srpske' i opštine Gradiška", navedeno je u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE