• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bileća: Fabrika Henkel zaposliće 30 ljudi

Autor SRNA

Izgradnja fabrike "Henkel - ceresit" u Bileći završena je, prema predviđenom planu, a konkurs za prijem radika je okončan, potvrđeno je u toj kompaniji.

U fabrici su u toku radovi na detaljima, a svečano otvaranje zakazano je za 11. jun.

U "Henkelu" su istakli da će fabrika direktno zaposliti 30 osoba, te napomenuli da će taj broj biti veći, s obzirom na saradnju ove kompanije sa domaćim firmama i šire angažmane.

Radovi na ovom objektu izvođeni su u skladu sa najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima, a proizvodiće se građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za lijepljenje pločica i termoizolaciju objekta - visokokvalitetni proizvodi prema kojima je kompanija poznata širom svijeta.

U "Henkelu" je ranije rečeno da su detaljne analize i istraživanja tržišta kompanije rezultirala visokim ocjenama geografskog položaja opštine Bileća, s obzirom na blizinu svih ostalih tržišta gdje će biti plasirani proizvodi ove fabrike.

"Za izbor lokacije od velikog je značaja blizina dobavljača sirovine mljevenog kalcijum-karbonata koji se nalazi u Bileći, a sa kojim će fabrika biti u direktnoj vezi", rekli su u "Henkelu".

Gradnja fabrike, koja zauzima površinu od 6.000 metara kvadratnih, počela je u novembru prošle godine.

Gradonačelnik opštine Bileća Miljan Aleksić kaže da je od velikog značaja za ovu malu hercegovačku opštinu takav projekat čijom realizacijom je omogućeno zaposlenje većeg broja radnika.

"Nadamo se da će dolaskom `Henkela` u Bileću ova lokalna zajednica privredno oživjeti, te da će i drugi investitori naći interes da ulažu na ovim prostorima", rekao je Aleksić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE