• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće biti privatizacije "Elektroprivrede Srpske"

Autor SRNA

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je da je stav Srpske da se ne može i neće provoditi privatizacija preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske", te da se takva odluka može mijenjati samo voljom naroda.

Đokić je danas novinarima na Tjentištu rekao da bi odnos prema tom pitanju, kada bi to neko od Srpske tražio, trebalo provjeriti putem referenduma.

On je izrazio uvjerenje da će "Elektroprivreda Srpske" sve više da jača i da se osposobljava da bude nosilac velikih investicija, izgradnjom novih objekta, posebno od obnovljivih izvora energije.

"Upustićemo se u veliki projekat izgradnje novog bloka Termoelektrane Gacko dva. Želimo da `Elektroprivreda Srpske` ostane respektabilna regionalna kompanija i da u narednim godinama, u uslovima oštre konkurencije, bude jednako uspješna", rekao je Đokić i izrazio uvjerenje da će "Elektroprivreda" uz pomoć Vlade Srpske to i ostvariti.

Komentarišići najavljeno poskupljenje struje u Republici Srpskoj, Đokić je rekao da nije očekivao poskupljenje struje na ovom nivou i dodao da će sa kolegama iz drugih ministarstava raditi na tome da se donese jasan program subvencionisanja i zaštite socijalno ugroženih kategorija, koje poskupljenje ne bi trebalo direktno da pogodi.

On je napomenuo da će, uprkos poskupljenju, cijena struje u Srpskoj biti najniža u regionu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE