• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić otvorio fabriku pelena u Grudama

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić danas je u Grudama svečano pustio u rad pogon Fabrike deterdženata i dječijih pelena "Violeta".

  "Izuzetna mi je čast otvoriti pogon u koji su utkana najnovija tehnološka dostignuća koja će kroz BiH ući na evropska tržišta. Za nas koji ovdje živimo, ipak, važnija je činjenica da će ova fabrika od samog početka obezbijediti budućnost za mnoge porodice", rekao je Ivanić.

Predsjednik Uprave Fabrike "Violeta" Petar Ćorluka istakao je da je danas važan trenutak u razvoju kompanije.

"`Violeta` postaje ravnopravan konkurent velikim internacionalnim brendovima u novim kategorijama u cijelom regionu. Ukupna investicija od 40 miliona KM osiguraće mnoga direktna i indirektna radna mjesta u Grudama i cijeloj BiH kroz distributivne, prodajne, marketinške i druge aktivnosti", rekao je Ćorluka.

Fabrika tečnih deterdženata će brzinom od 6.000 litara na čas proizvoditi deterdžente za rublje i ručno pranje suđa, kao i omekšivače i ostala sredstva za ličnu higijenu.

U okviru Fabrike, prvi put u Evropi koristiće se najsavremenija japanska tehnologija za proizvodnju super-upijajućih pelena izuzetne mekoće, sa brzinom linije od 800 pelena u minuti i automatskom pakirkom, koja će biti postavljena u BiH.

Ceremoniji u Grudama su, kako prenose federalni mediji, prisustvovali i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, privrednici, predstavnici medija, kao i brojne zvanice iz političkog i kulturnog života BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE