• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH: Prosječna plata za jun 834 KM

Autor SRNA

Prosječna isplaćena neto plata po zaposlenom za jun u FBiH iznosila je 834 KM i nominalno je niža za 0,4 odsto, a realno za 0,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

 FBiH: Prosječna plata za jun 834 KM Izvor: Samir Cacan, mondo.ba
Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna neto plata po zaposlenom za jun nominalno je viša za 0,4 odsto, a realno za 1,9 odsto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plata po zaposlenom za jun u FBiH iznosi 1.275 KM i nominalno je niža za 0,3 odsto, a realno za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec 2015. godine, prosječna isplaćena bruto plata po zaposlenom za jun nominalno je viša za 0,5 odsto, a realno za dva odsto.

U junu 2016. godine ukupan broj zaposlenih u FBiH iznosio je 460.837, što predstavlja povećanje broja zaposlenih za 1,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Iz Zavoda za statistiku FBiH ističu da je u odnosu na godišnji prosjek broja zaposlenih u 2015. godini u junu ove godine došlo je do povećanja broja zaposlenih za 2,4 odsto. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banjaluka

Lopovi nelazite ,koja je to plata uzeta za prosjek,kada su plate najvece 410 km na.banci ,ovaj sistem je ekstra kradu samo ovi sto imaju. Hahaha Treba opet da podrzite snsd pa ce opet akciza na gorivo,sada gorivo treba da bude 1 km placamo putarinu na registraciji,i opet se placa auto put ovaj bjedni do gradiske,. Samo treba ovce da sisaju to tako treba kad je narod zaludjen ....

MONDO REPORTAŽE