• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žitoprodukt" pokreće mlin u Prijedoru

Autor SRNA

Kompanija "Žitoprodukt“ iz Banjaluke saopštila je danas da su završene sve pripreme za pokretanje proizvodnje u mlinu u Prijedoru.

U saopštenju se ističe da "Žitoprodukt" dnevno prerađuje od 90 do 100 tona pšenice, a da će pokretanjem prijedorskog mlina dnevna prerada dostići 225 tona.

Direktor "Žitoprodukta" Saša Urošević ističe da su u ovom preduzeću proširili kapacitete.

"Za svaku proizvedenu tonu brašna imamo osiguranog kupca, pri čemu je više od 70 odsto proizvedene robe namijenjeno izvozu. U potpunosti ispunjavamo potrebe domaćeg tržišta, dok imamo konstantan rast zahtjeva izvoznog tržišta", navodi Urošević.

Zbog velike potražnje na tržištu, sklopljeni su ugovori sa još dva mlina iz prijedorske regije, koji će raditi uslužno mljevenje za potrebe "Žitoprodukta".

"Sva naša brašna proizvedena su isključivo od pšenice A grupe, što je danas rijetkost i kao takvi smo prepoznati i na domaćem i na stranom tržištu, za šta smo i višestruko nagrađivani u protekle dvije godine", rekao je Urošević.

On je istakao da je mlinska industrija u ovom dijelu Srpske i BiH protekle dvije decenije bila gotovo ugašena, ali da sada cjelokupnu sliku mijenja uspješan rad "Žitoprodukta".

"Prijedorski mlin ne radi već sedam godina, a druga dva mlina su svoj rad svela na minimum. Radnike smo sada vratili u mlinove i svi kreću u rad punim kapacitetom", zaključuje Urošević.

Inače, poslije decenije propadanja firme i na kraju stečaja, u junu 2014. godine, investicijom grupacije kompanija u vlasništvu Slaviše Krunića, započeo je proizvodni i tržišni uspon "Žitoprodukta".

Višemilionska ulaganja u sanaciju i opremanje pogona, rezultirala su revitalizacijom mlinske industrije i otvaranjem industrijske pekare.

Time je zaokružen kompletan proces proizvodnje brašna i pekarskih proizvoda.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE