• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokiću pismo podrške iz ''Kosmosa''

Autor SRNA

Uprava i Sindikat "Kosmosa" uputili pismo podrške ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću.

 Đokiću pismo podrške iz ''Kosmosa'' Izvor: Mondo/Dušan Volaš
Izvor: Mondo/Dušan Volaš

  Uprava i Sindikat privrednog društva "Kosmos" Banjaluka poručuju da je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić svojim velikim zalaganjem pomogao da se uspostave veze sa domaćim i inostranim poslovnim partnerima, kao i da radnici ove firme redovno dobijaju platu.

Uprava i Sindikat "Kosmosa" u pismu podrške Đokiću navode da je od kraja 2015. godine do maja 2016. u "Kosmosu" većina radnika štrajkovala zbog neisplaćenih plata.

To je, kako tvrde, ovu firmu dovelo do blokade računa, obustave procesa rada i gubitka posla i povjerenja poslovnih partnera.

"Đokić je među prvima podržao postupak restrukturisanja preduzeća prepoznavši da je riječ o firmi od značaja za privredni razvoj Srpske. Angažovanjem resornog ministra, Vlada Srpske je podržala Plan restrukturisanja što je omogućilo opstanak 'Kosmosa', deblokadu računa i uspostavljanje normalnog poslovanja", navodi se u pismu Uprave i Sindikata "Kosmosa".

Iz Uprave i Sindikata ističu da je "Kosmos" danas na putu oporavka i stvaranja respektabilnog privrednog društva koje će biti okosnica privrednog razvoja Banjaluke i Srpsk

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE