• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Capital: Zatvara se banjalučka Fabrika duvana

Autor mondo.ba

Nakon što je „Bulgartabac“, vlasnik banjalučke Fabrike duvana, sve brendove prodao firmi „British American Tobacco“, uslijedio je novi šok – postrojenja će i zvanično biti ugašena za petnaestak dana, a 100 radnika ostaće bez posla.

 Capital: Zatvara se banjalučka Fabrika duvana Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Direktor Grigor Peev je smijenjen, a na njegovo mjesto, sa zadatkom da dovrši posao u nekadašnjem banjalučkom gigantu, doveden je Savo Čorbadžiev, otkriva poslovni portal Capital.ba.

Ovim je potvrđeno pisanje ovog portala iz juna prošle godine, kada su i radnici obavijestili Vladu Republike Srpske da se sprema dobro poznati postprivatizacioni scenario.

O zatvaranju 130 godina stare fabrike obaviješteni su i radnici, a kao obrazloženje im je navedeno to što „Bulgartabac“ „više nema finansijski plan i ne bavi se duvanskom industrijom“.

Predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike duvana Miroslav Marinković rekao je danas da su radnici o najavama iz bugarskog vrha kompanije ponovo obavijestili Vladu RS. Iako se ne zna koje će i da li će uopšte Vlada RS preduzeti korake kako bi spasila potonulu Fabriku duvana, poznato je da će sastanak s radnicima biti održan 27. februara.

"Zatečeni smo ovom pričom. Grigor Peev smijenjen je prije mjesec dana i na njegovo mjesto je došao Savo Čorbadžiev. On je pozvao radnike da saopšti vijesti. Obratili smo se Vladi RS da ne dozvoli gašenje fabrike i da pomogne koliko može, ako je to moguće. U utorak dolazi i predstavnik bugarskog holdinga i tada ćemo znati više. Tek nakon što u Vladi budemo informisani o stvarnom stanju, moći ćemo sindikalno da preduzmemo korake. Već deset godina smo u ovom zlu i sve je bila borba. Sada smo u preteškoj poziciji. Stotinjak radnika je ostalo ovdje, nema više nikoga“, ogorčen je Marinković.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE