• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trgovinski lanci traže sastanak sa ERS

Autor SRNA

Najveći trgovinski lanci u Republici Srpskoj traže sastanak sa rukovodstvo ERS kako bi se postigao novi dogovor o cijeni električne energije.

 ERS cijena struje za trgovinske lance Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Najveći trgovinski lanci u Republici Srpskoj smatraju da treba da imaju tretman kao grupe privrednih potrošača i da im bude omogućeno snabdijevanje strujom po cijeni od 35 evra, umjesto 50 evra za megavat, izjavio je predsjednik banjalučke Područne privredne komore Goran Račić.

"Oni su svjesni da Republika Srpska ima određene obaveze prema Evropskoj energetskoj zajednici da se ide ka otvorenom tržištu za snabdijevanje strujom, međutim istakli su da su ponuđeni ugovori i cijena električne energije za njih nepovoljni", rekao je Račić novinarima nakon sastanka predstavnika trgovinskih lanaca u Banjaluci.

On je naveo da su trgovinski lanci dobili ugovore od "Elektroprivrede Republike Srpske" sa obračunskom cijenom od 50 evra za megavat i smatraju da bi bilo potrebno zakazati novi razgovor sa rukovodstvom "Elektroprivrede Srpske" kako bi pokušali da izdejstvuju ugovor sa povoljnijom uslovima.

"Predstavnici trgovinskih lanaca svjesni su da će cijena električne energije u narednom periodu biti povećavana i ostalim potrošačima i oni samo traže iste uslove kao što su dobili drugi potrošači iz privrede", dodao je Račić.

On je naveo da trgovinski lanci nisu potpisali ugovore sa novom cijenom struje za megavat, što za posljedicu može imati njihovo isključenje sa mreže, te da bi zbog toga trebalo vrlo brzo organizovati sastanak sa rukovodstvom "Elektroprivrede Republike Srpske".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE