• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savet iz Rusije: Kako preživeti votku

Autor mondo.rs

Stranci ne znaju kako pravilno da piju votku - mnogi poslovni partneri ruskih firmi nakon par čaša nisu u stanju da se bave poslovnim temama, navode ruski portali.

Neobičnu sposobnost Rusa da popiju veliku količinu votke mnogi objašnjavaju posebnom strukturom ruskog organizma.

Međutim, Rusi kažu da ta sposobnost nema nikakve veze sa biologijom, nego je vezana, pre svega, za rusku tradiciju.

Problem stranaca je u tome što oni prave koktele, a votku piju pomalo, a ne odjednom.

Treba da je piju naiskap, a zatim da vazduh izduvavaju kroz nos, a ne kroz usta - objašnjavaju ruski mediji.

Ruski biznismen Artem Minaev često poziva strance na poslovni razgovor u moskovske restorane i smatra da oni apsolutno ne znaju da piju votku.

"Najveći problem Evropljana, Kineza i Amerikanaca jeste u tome što oni uz piće ne konzumiraju zakusku. Zato već posle druge ili treće čašice sa njima uopšte nije moguće razgovarati o poslu" - žali se Minaev.

Rusi vole votku zato što ona “greje” organizam, a odlično se slaže i sa ruskom kuhinjom.

"Kada piješ votku, obavezno moraš da pojedeš hranu sa puno masnoće. Uz votku treba jesti kuhani ili prženi krumpir, hleb, kobasice, sireve i masnu ribu", naveo je on.

Mnogi Rusi uoči novogodišnje proslave popiju po jedno sirovo jaje. Kažu da je to najbolji način da čovek izdrži ovaj praznik i da se probudi trezan.

Doktori se, međutim, protive takvoj metodi, jer sirova jaja najčešće prenose salmonelu. Zato mnogi popiju običnu veliku kašiku maslinovog ulja.

Votka je najpopularniji deo ruske tradicionalne trpeze i poznata je u celom svetu.

Lekari objašnjavaju da masnoće pomažu čoveku da se ne napije od votke, ali to nije dovoljno - prenosi "Ruski vjesnik".

Važno je i da se konzument ne prejede, kao i da ne jede puno hleba, testenine i slatkiša, jer to izuzetno opterećuje jetru, koja onda neće moći da razgradi alkohol.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE