NDP na listama SDS-a, Mektić nosilac

Lider NDP-a Dragan Čavić potvrdio je sinoć da će ova stranka na izborima za Parlamentarnu skupštinu BiH nastupiti zajedno sa SDS-om.

0
A- A A+

Mektić Foto: Samir Cacan/MONDO

To uključuje i partije sa kojima je NDP nedavno potpisao sporazum, Naprednu Srpsku, Srpsku naprednu stranku i partiju "Sloboda".

Čavić je rekao da je zadovoljan postignutim koalicionim sporazumima i trenutnim pozicioniranjem NDP-a u čitavoj Republici Srpskoj.

”Prema svim relevantim istraživanjima NDP stoji sasvim solidno i naš rejting se kreće između 4.5 i 5%, a po istim istraživanjima jako velike šanse za pobjedu imaju kandidati Saveza za promjene za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH”, rekao je Čavić.

NDP je na prethodnim izborima za Parlamentarnu skupštinu BiH izašao zajedno sa PDP-om i te dvije stranke uspjele su da dobace do samo jednog kompenzacionog mandata koji je pripao Momčilu Novakoviću iz NDP-a. Spekulisalo se da bi Novaković sada mogao da bude na čelu zajedničke liste sa SDS-om u izbornoj jedinici jedan, ali prema saznanjima Monda, to se ipak neće dogoditi jer će na čelo liste ministar bezbjednosti Dragan Mektić koji je i šef izbornog štaba partije.

SDS se odlaskom Borislava Bojića, Ognjena Tadića i Đorđe Krčmara našao u svojevrsnom problemu u izbornoj jedinici jedan pa ovakav potez ide u korist objema strankama. SDS-u jer glasovima NDP-a mogu da poprave svoj rezultat, prije svega u izbornim jedinicama jedan, ali i tri, dok se istovremeno glasovi NDP-a neće rasipati, jer ova stranka, realno, samostalno nema šansu da dobaci do mandata.

Tagovi:

Ostale vijesti