Platio sve dugove penzionera, apotekarka zaplakala

Autor:

Nepoznati čovjek ušao u apoteku i platio sve dugove koje su napravili penzioneri koji tu kupuju lijekove.

4
A- A A+
lek, lekovi, apoteka, zdrav, zdravlje, bolest, bolestan, bolesni Foto: Mondo/Goran Sivački

Nepoznati mladić danas je u apoteci u Maglaju s namjerom da plati dug jednog od penzionera koji je uzimao lijek odlučio ipak otplatiti sve dugove penzionera u toj apoteci koji su iznosili blizu 400 KM, piše Klix.

Ovo dirljivo svjedoćenje s javnošću je podijelio Zeničanin humanista Aldin Kajmaković koji je svjedočio činu u maglajskoj apoteci.

Kajmaković je u statusu napisao kako je prilikom ulaska u apoteku sreo starijeg čovjeka, penzionera koji je radnicu u tom trenutku pitao "Može li do penzije?" te nastavlja:

"Ponavlja dido 3 x dvije tablete i 8,70 KM, koliko košta lijek da ne zaboravi... Zadesi se tu osoba koja upita apotekarku 'Da li je dido pitao može li do penzije pa da tad plati ili može li mu to terapije biti do penzije?"... Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lijek i ako ima još nesto duga od ranije. Kada je apotekarka stidljivo rekla da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lijekove na veresiju do penzije, momak je zamolio da sabere sve dugove koje imaju penzioneri. Nakon kraćeg vremena, momak je platio blizu 400 KM", napisao Kajmaković i dodao kako je i apotekarka nakon toga zaplakala jer nije vjerovala da se takve stvari dešavaju na današnjem vremenu.

"Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postidio sam se zbog njegovog dobročinstva. Volio bih da svaki grad ima bar po jednog takvog dobročinitelja, a ovom mladiću iz Maglaja želim sve najbolje i da i dalje nastavi putem činjenja dobrih djela", zaključio je Kajmaković za Klix.ba

Ostale vijesti