• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestabilno i danas: Osim kiše i pljuskova moguće i lokalne nepogode

Autor Dušan Volaš

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i danas će biti nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, te maksimalnom temperaturom od 21 do 27 stepeni Celzijusovih.

 vrijeme četvrtak 23. 5. 2024 Izvor: Dušan Volaš, MONDO

Prije podne smjenjivaće se sunčani i oblačni periodi, na istoku i sjeveroistoku biće oblačnije uz kišu ili pljuskove, saopšteno je iz Republičkog hidrometerološkog zavoda.

Sredinom dana i tokom popodneva na zapadu se očekuje razvoj oblaka sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Pljuskovi će se zatim širiti ka centralnim predjelima i istoku, uglavnom u brdsko-planiskim predjelima.

Ponegdje su moguće i lokalne nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom, obilnije padavine u kratkom periodu i pojava grada.

Na sjeveru će biti sunčanih perioda, a pljuskovi se očekuju tek uveče.

Na krajnjem jugu ostaće uglavnom suvo i sunčanije.

Duvaće slab do umjeren promjenljiv ili sjeverozapadni vjetar.

U većini krajeva jutros je pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a u kotlinama ima magle, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

STANJE NA PUTEVIMA

Vozače ovog jutra zbog nestabilnih vremenskih uslova očekuju promjenljivi uslovi vožnje, od suvih do mjestimično mokrih, ili vlažnih kolovoza, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Postoji opasnost od odrona na dionicama u usjecima, kao i mjestimična magla u kotlinama i duž riječnih tokova zbog čega je neophodna je maksimalno oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja na kružne raskrsnice u Trebinju, te putevima Prijedor tri-Koprivna, Nova Topola-Klašnice jedan, Han Pijesak dva - Sokolac, Jajce-Crna Rijeka, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Rudanka-Doboj, Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Klašnice jedan-Nova Topola Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, Stari Ugljevik-Glavičice.

Biće vršene povremene obustave saobraćaja zbog izvođenja minerskih radova na putevima LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale, puta Podromanija-Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa /opština Pale/, na magistralnom putu MI-111 Sarajevo-Foča, dionica Trnovo–Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica, na kamenolomu "Grapska-Kostajnica", na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, kao i na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača i Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Zbog redovnog servisiranja lijevih tunelskih cijevi tunela Hum, Pečuj, Ričice i Klopče zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Isključenje sa autoputa preusmjereno je na naplatno mjesto Zenica jug.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most /na ulazu u Sanski Most/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kaonik-Busovača, Bugojno-Gornji VakuF/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj-Vlasenica /Gojsalići/, Jelah-Doboj /Karuše/, Jablanica-Potoci /u Donjoj Jablanici/ i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik /Malezijski put/ svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, uz desetominutna propuštanja, a saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu preko Brke.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE