Udruženje ugostitelja počinje sa obukom konobara zaposlenih u banjalučkim lokalima. Učiće se kodeks ponašanja, serviranja i usluživanja, kao i poznavanje sastojaka jela i pića, a obuka će trajati tri sedmice.
Udruženje ugostitelja bi do kraja godine trebalo da počne sa obukom konobara zaposlenih u banjalučkim lokalima, a edukacija će podrazumijevati kodeks ponašanja, serviranja i usluživanja, te poznavanja sastojaka jela i pića, piše "Euro Blic".
Prema riječima Željka Tatića, predsjednika udruženja ugostitelja, iako je još u avgustu trebalo da upute inicijativu vlasnicima kafića i restorana, odlučili su da sačekaju firmiranje Odbora za upravljanje destinacijom.
On je dodao da će obuka trajati oko tri sedmice, a radiće se u manjim grupama od po desetak konobara.
U Udruženju su istakli da grad kao što je Banjaluka treba da ima mnogo bolju uslugu u ugostiteljstvu, jer je, kako navodi, primjetan sve veći broj negativnih reakcija gostiju, a koje se odnose na neljubaznost i nestručnost konobara.
Žana Vučković, vlasnica jednog bara u Boriku, ideju o dodatnoj obuci smatra izuzetno korisnom.
"Činjenica je da u ugostiteljstvu rade i ljudi kojima to nije struka, ali to ne znači da oni ne mogu napredovati u poslu i biti vrhunski konobari, kuvari, koktel-majstori...Banjaluku posjećuje veliki broj turista i mislim da su upravo radnici u ugostiteljstvu prvo sa čim se oni susreću", navela je Vučkovićeva.
Najnovije i najzanimljivije vijesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDOBIH, kao i na Twitteru @MondoBH.