• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kordić: Biću motor grada Mostara

Autor Siniša Stanić

Novoizabrani gradonačelnik Mostara Mario Kordić poručio je da će biti motor Mostara i da je njegova misija da radi za dobrobit građana.

 Kordić: Biću motor grada Mostara Izvor: Printscreen

"Jako sam ponosan što sam izabran za gradonačelnika. Možete očekivati da ću se jako zalagati da sve ono što smo iskomunicirali u predizbornoj kampanji i ostvarimo i da će moja misija biti rad na dobrobit građana Mostara", izjavio je Kordić novinarima.

On je prethodno članovima Gradskog vijeća poručio da će sve svoje znanje, vještine i energiju koju ima, uložiti da u Mostaru sutra bude bolje.

"Od vijećnika očekujem da krenemo svi zajedno da radimo kao jedno tijelo, jedna duša. Da jedni drugima pomažemo i upozoravamo na nepravilnosti koje bi se, eventualno, u radu i u najboljoj volji mogle pojaviti", rekao je Kordić, koji je član HDZ-a.

Što se tiče koalicionih partnera i saradnje u Gradskom vijeću, Kordić je rekao da su otvoreni za sve koalicije i da su svi pozvani da pričaju o problemima grada.

"Moja zamisao je da idemo u široku koaliciju, da o problemima grada Mostara tražimo konsenzus svih 35 vijećnika. Primarno sam ljekar, te ću pokušati ne politizovati probleme grada, već ih rješavati", naglasio je Kordić.

Novoimenovani predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić (SDA) rekao je novinarima da Bošnjaci treći put zaredom gube mjesto gradonačelnika Mostara samo svojom greškom.

On je poručio da je Koalicija za Mostar prihvatila prijedloge BH bloka o rotaciji gradonačelnika kako bi se skinule etikete sa SDA i drugih stranaka u Koaliciji.

"Koalicija za Mostar je prihvatila prijedloge samo s namjerom da se skinu etikete sa SDA da smo mi napravili dogovor s HDZ-om i nekome nešto `prodali`. Mislili smo da ćemo uspjeti imati gradonačelnika tj. našeg kandidata, ali nisu našli za shodno da objasne ni nama ni građanima zašto su tražili dodatno vrijeme i predložili rotaciju, a o njoj nije bilo govora danas", naveo je Marić.

Gradsko vijeće Mostara danas je izabralo gradonačelnika u trećem krugu glasanja. Mario Kordić postao je gradonačelnik sa 17 glasova vijećnika, dok je njegov protivkandidat Zlatko Guzin imao 16 glasova. Dva glasa su bila nevažeća.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE