• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Radovana Karadžića će ubiti u Velikoj Britaniji, njegov kraj je jasan"

Autor Lana Stošić

Bivšeg predsjednika Republike Srpske, uprkos žalbi, naprasno su prebacili u Veliku Britaniju, ni porodica ni advokatski tim još ne znaju gdje je smješten.

 Advokat Toma Fila, upozorava na moguće ubistvo Radovana Karadžića u zatvoru Izvor: Profimedia

Bivši predsjednik RS Radovan Karadžić, koji je osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ratnih zločina, biće ubijen ili će ga natjerati da se sam ubije u zatvoru u Velikoj Britaniji, gdje je prebačen iz Sheveningena pre tri dana, upozorava advokat Toma Fila.

On objašnjava da je Engleska bila zaraćena strana u sukobu, da su ratovali na strani muslimana i naoružavali ih zajedno sa SAD. 

Možda će vas zanimati

“Nije u redu, prije svega, da služiš kaznu kod zaraćene strane, što je utvrđeno presudom u Hagu. Takođe, postoje iskustva sa generalom Radisavom Krstićem i Biljanom Plavšić, koja su bila užasna. Krstić je tada preživio samo zato što su stražari naišli, inače bi ga muslimani koji su pokušali da ga zakolju ubili. Tamo su čak 80 odsto zatvorenika islamisti, kada budu čuli da je Radovan došao tamo, sve će da učine da ga ubiju. Ili će biti u potpunoj izolaciji ne bi li ga natjerali da psihički popusti i da se sam ubije, ili će ga oni ubiti. Njegov kraj je jasan“, rekao je Toma Fila.

Zasad niko ne zna kakva je tačno situacija u zatvoru u kome se Karadžić nalazi odnedavno, pa ni njegova kćerka.

“Samo smo se nakratko sinoć čuli, još uvijek ništa ne znam“, rekla je kćerka Radovana Karadžića, Sonja Karadžić Jovićević.

Karadžić je podnio prigovor na odluku Međunarodnog mehanizma za krivične sudove da kaznu zatvora služi u Velikoj Britaniji, uz obrazloženje da bi mogao da bude meta napada sa smrtnih ishodom od strane drugih zatvorenika.

Međunarodni mehanizam za krivične sudove odbio je ovaj prigovor.

(Mondo/Kurir) 

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE