• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optuženi za Ovčaru ostaju u pritvoru

Za ubistvo više od 200 hrvatskih zarobljenika kod Vukovara 1991. godine optuženo je 17 pripadnika TO Vukovar i jedinice "Leva Supoderica".

 Optuženi za Ovčaru ostaju u pritvoru Izvor: MONDO

Vrhovni sud Srbije odbio je kao neosnovane žalbe branilaca šestorice optuženih za zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara, na rešenje Veća za ratne zločine Okruznog suda u Beogradu kojim im je produžen pritvor.

Kako je saopšteno, Veće za ratne zločine VSS-a odbilo je žalbe branilaca optuženih Miroljuba Vujovića, Stanka Vujanovića, Nade Kalaba, Vuje Zlatara, Miroslava Đankovića i Đorđa Šošića.

Način izvršenja i okolnosti izvršenja dela koje se odnose na nečovečna i ponižavajuća postupanja prema ratnim zarobljenicima i ubistva velikog broja ratnih zarobljenika imaju obeležje posebno teških okolnosti i opravdavaju produženje pritvora protiv optuženih, navodi se u obrazloženju odluke.

Za ubistvo više od 200 hrvatskih zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara 1991. godine optuženo je 17 pripadnika TO Vukovar i jedinice "Leva Supoderica".

Vrhovni sud je ukinuo prvostepenu presudu Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu kojom je 15 optuženih osuđeno na višegodišnje zatvorske kazne, a dvoje oslobođeno optužbi.

Ponovljeno suđenje počelo je ispočetka u martu prošle godine.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE