• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen prijedlog: Srpska dobija Agenciju za lijekove

Autor Vesna Kerkez

Vlada RS je danas na sjednici usvojila po hitnom postupku Prijedlog zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi, kojim se predviđa nova republička organizacija, Agencija za lijekove i medicinska sredstva RS i propisuju poslovi koje obavlja.

 Usvojen prijedlog: Srpska dobija Agenciju za lijekove Izvor: Biro za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske

U saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS se navodi da se propisuje da je Agencija samostalna republička upravna organizacija sa svojstvom pravnog lica.

Dodaje se da su Vlada Republike Srpske i privredno društvo "ArcelorMittal" iz Prijedora potpisali 31. decembra 2021. godine Sporazum o saradnji čiji je predmet, između ostalog, pokretanje rudarske djelatnosti na ležištu željezne rude "Ciganuša – Škorac" u Ljubiji, opština Oštra Luka.

"Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o utvrđivanju uslova za dodjelu koncesije putem pregovaračkog postupka za eksploataciju tri miliona tona željezne rude na ovom površinskom kopu", stoji u saopštenju.

Ističe se da je doneseno i Rješenje o davanju saglasnosti na Prijedlog ugovora o finansiranju željezničke infrastrukture u 2022. godini, u iznosu od 13.720.000 KM i Prijedlog ugovora o sufinansiranju željezničkog putničkog saobraćaja od interesa za Republiku Srpsku za 2022. godinu, u iznosu 6.280.000 KM.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE