• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sva iskušenja socijalista

Osim što su ključ za novu vladu Srbije u koaliciji SPS-PUPS-JS suočeni su i sa cepanjem mandata u dva tabora-narodnjački i evropejski.

 Sva iskušenja socijalista Izvor: MONDO

Konsultacije o mogućim postizbornim koalicijama nastavljaju se u Beogradu, a, prema najavi funkcionera SPS Branka Ružića, u njih će se danas uključiti i ta stranka koju mnogi vide kao partnera koji će odlučiti o sastavu nove vlade Srbije.

Posle kalkulacija od ponedeljka kada su se za novu vladu računice izvodile tako što se raspoređivalo 20 SPS-PUPS-JS mandata sa "narodnjacima" ili "evropejcima", pojavile su se i nove kombinacije prema kojima su se na ovu ili onu stranu zbrajali posebno mandati Palmine Jedinstvene Srbije ili Krkobabićevih penzionera.

Tako, prema nekim nezvaničnim informacijama, demokrate računaju na po tri Plamina mandata i pet mandata PUPS-a, a Dačiću bi onda ostalo njegovih 12 mandata.

U ovoj koaliciji, međutim, demantuju mogućnost rasipanja svojih poslanika i tvrde da postoji "mehanizam kojim se sprečava izdaja PUPS-a i JS-a". Navodno, samo Ivica Dačić raspolaže mandatima koalicije, tako da je nemoguće da svako vuče na svoju stranu.

Ali Ivica Dačić ima i druge planove. Kako je i sam rekao u izbornoj noći, njemu je srce više uz narodnjake, međutim, insistiranje koalicionog partnera Dragana Markovića Palme na politici "i Kosovo i EU", kako pišu "Novosti" navodno je nagnalo Dačića u pregovore koje danas započinje sa DSS i SRS insistira da se nacionalni blok obaveže da neće poništiti SSP sa EU.

Prema rečima Ružića socijalisti će razgovore otpočeti sa koalicijom predvođenom Vojislavom Koštunicom, ali imaju u vidu i "činjenicu da je lista koju je predvodila Demokratska stranka dobila veliki broj glasova".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE