• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VSTS: Tadićeva nije smijenjena, već premještena

Autor Dušan Volaš

Visoki sudski i tužilački savjet BiH saopštio je danas da Gordana Tadić nije smijenjena sa pozicije glavnog tužioca Tužilaštva BiH zbog ocjene rada, već je premještena sa tog mjesta na mjesto tužioca u ovom tužilaštvu zbog utvrđene disciplinske odgovornosti.

 Srn2020-6-24_10522_3.jpg Izvor: Srna/Željka Domazet

Iz VSTS podsjećaju da je utvrđeno da je Tadićeva propustila da postupi u skladu sa relevantnim odredbama pravilnika o Sistemu za automatsko upravljanje predmetima u tužilaštvima i zaključkom Savjeta od 17. i 18. decembra 2014. godine, te što je suprotno odredbama Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH propustila da pokrene postupak personalnih bezbjednosnih provjera zaposlenih u Tužilaštvu BiH i postupi u skladu sa zaključkom VSTS od 17. jula 2019. godine.

U reagovanju na učestale objave Tadićeve na "Fejsbuku", među kojima je i jučerašnja, iz VSTS navode da je riječ o njenoj ličnoj interpretaciji "da je njen rad ocijenjen kao uspješan".

Povodom njene objave na "Fejsbuku" od 19. aprila, iz VSTS ističu da je sastanak održan na osnovu zaključka sa sjednice Savjeta, te da je poziv na sastanak upućen 20. januara 2021. godine, dok je sastanak održan 27. januara.

"Tema sastanka bila je bolja saradnja rukovodilaca pravosudnih institucija na nivou BiH, te su, osim Gordane Tadić, sastanku prisustvovali sedam članova VSTS-a BiH, predsjednik Suda BiH i i viši međunarodni pravni stručnjak", navode iz VSTS-a.

Iz ove institucije dodaju da postoji tonski zapis sa sastanka upućen Kancelariji disciplinskog tužioca koji je ranije obavijestio javnost da je formirao predmet po službenoj dužnosti u vezi sa objavom Tadićeve.

"Iz ovog razloga VSTS BiH nije u mogućnosti da analizira i komentariše sadržaj tonskog zapisa prije nego što ga razmotri Kancelarija disciplinskog tužioca", dodaje se u reagovanju VSTS-a.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE