• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veljina reč protiv Palmine

Lider Nove Srbije Velimir Ilić uveren je da će buduću vladu činiti narodnjačka koalicija sa SRS i SPS-om.

 Veljina reč protiv Palmine Izvor: MONDO

Dogovor sa koalicijom SPS-PUPS-JS nije postignut, izjavio je Ilić za "Blic" u izdanju za petak, ali je dodao da optimizam temelji na osnovu dosadašnjih razgovora sa socijalistima. "Ta koalicija je na pomolu. Smatram da je svima sve prihvatljivo i postoji dobra volja da se postigne dogovor", rekao je Ilić.

Na pitanje kako će prevazići razliku u stavovima sa članom koalicije SPS - PUPS - JS Draganom Markovićem-Palmom koji je za potpisivanje SSP sa EU, dok su narodnjačka koalicija i SRS oprotiv SSP, Ilić je odgovorio da lider JS samo insistira da se sporazum ne poništi odmah na prvoj sednici Skupštine Srbije.

"Marković je samo tražio da se SSP a priori na prvoj sednici ne poništi. On traži da se o tome razgovra, što je za nas prihvatljivo. Mi ćemo na tu temu razgovarati i taj razgovor će biti veoma brzo. Na kraju mi taj sporazum nismo ni videli, tako da je sve otvoreno", rekao je Ilić.

Predsednik JS je, međutim, istakao da je protiv toga da se poništava potpisani SSP: "Ja sam protiv poništavanja SSP, a isto tako sam za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije jer to piše u Rezoluciji 1244. U SSP postoji član 135. koji govori o poštovanju Rezolucije 1244 i to je završena priča."

Na pitanje šta bi lider DSS-a Vojislav Koštunica ponudio SPS-u i da li bi prepustio zarad te koalicije i bitna ministarstva, Velimir Ilić je odgovorio da "to ne zna", ali je dodao da, ukoliko bude formirana koalicija narodnjaka SRS i SPS - PUPS - JS, očekuje da Koštunica bude premijer.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE