• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić pozvao Tužilaštvo da se pozabavi "peglanjem" službene kartice Bisere Turković

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić kaže da očekuje da se Tužilaštvo BiH pozabavi prekoračenim limitom na službenoj biznis kartici koju je koristila ministarka inostranih poslova Bisera Turković, a s koje je potrošeno preko 43 hiljade KM.

 Nešić pozvao Tužilaštvo da provjeri troškove Turkovićeve Izvor: MONDO

"Sada je jasno zašto ministarka punih osam mjeseci odbija da odgovori na moje poslaničko pitanje, a to je da dostavi ukupne troškove svojih putovanja. Čak dva puta sam joj ponovio to pitanje i pozvao se na Zakon o slobodi pristupa informacijama.

Zamislite tek koliko su troškovi, jer avionske karte nabavlja ministarstvo, a dio troškova snose i ambasade i konzulati. Još kada tome dodate da Turkovićeva uvijek sa sobom vodi svitu, jasno vam je da se radi o cifri od preko pola miliona KM putnih troškova ministarke i njenog kabineta", navodi Nešić.

Možda će vas zanimati

On podsjeća da je Kancelarija ze reviziju rada institucija BiH utvrdila da je limit na kartici probijen za više od 23.000 KM.

"U 2021.godini, sjedište ministarstva je na putne troškove potrošilo preko 600.000 KM. Za taj novac se moglo otvoriti solidno preduzeće. Revizori su takođe utvrdili da se ne može utvrditi opravdanost troškova plaćenih biznis karticom jer nisu priloženi računi i specifikacije. To je već posao za istražne organe. Podsjetiću vas, to je ona ministarka koja je rekla da narod lijepo živi. Ona zaista lijepo živi, ali na grbači tog naroda", poručio je Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da se srpski predstavnici konačno moraju dozvati pameti i da više nikada "ne smiju prihvatati da za ministre biraju razne Bisere".

"Republika Srpska, po Ustavu, sa jednom trećinom finansira institucije BiH. Dakle, mi smo finansirali i ove basnoslovne troškove Bisere Turković i mi finansiramo i njena putovanja po svijetu koja koristi da diskredituje Republiku Srpsku. U pamet se, Srbi", kaže Nešić.

Prema revizorskom izvještaju sa službene kartice ministarstva na čijem je Turkovićeva čelu, prošle godine je potrošeno 3.094 KM. Od tog iznosa, Turkovićeva je potrošila 37.573, njen zamjenik 5.521 KM, a ostalo se odnosi na provizije. Limit na kartici je 20 hiljada KM.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hu

Narod ismijava a troši narodne pare.Dosta više otimačine u ime zakona,da bi funkcioneri trošili nezakonito posebno što znaju da neće vraćati pare a trebali bi, i što neće odgovarati,jer su zaštićeni.Samo ovaj narod nikada nije bio zaštićen i nikada dosta otimanja,da oni mogu trošiti i uživati.

MONDO REPORTAŽE