• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Monopol" i pregovori o Vladi

Pokret "Evropa nema alternativu" organizovao je akciju "Sve što ste želeli da znate o pregovorima, a niste imali koga da pitate".

 "Monopol" i pregovori o Vladi Izvor: MONDO

Pripadnici pokreta ukazali su da strane koje pregovaraju o formiranju vlade vode računa samo o sopstvenim interesima, a ne o interesu građana.

U Knez Mihailovoj ulici, ispred restorana "Ruski car", atkivisti tog pokreta su na stolu, na kome je bila karta Srbije i na njoj kutijice sa ispisanim resorima i javnim preduzećima, igrali monopol i bacanjem kockica određivali kome će koji resor i preduzeće da pripadne.

Raspodela funkcija je vršena između "pregovarača" koji su nosili maske vuka, medveda i miki mausa, a na "pregovaračkom stolu" bio je veliki transparent "Ovo nije put ka Evropi".

Marina Ivanović iz pokreta "Evropa nema alternativu" istakla je da je cilj performansa bio da se građanima ukaže da "politička elita takvim ponašanjem ne garantuje stabilnost i prosperitet Srbije".

Ona je objasnila da su "pregovarači" u performansu predstavljali strane koje se trentuno dogovaraju o formiranju vlade, a koje se, kako je istakla, "bore za funkcije i određena preduzeća umesto da gradimo standarde koji će garantovati stabilnost i ulazak Srbije u EU".

"Apelujemo na političare da se uozbilje u političkim trgovanjima i da misle na mlade, kao i na sve građane koji su glasali za stabilnost Srbije i ulazak u EU", rekla je Ivanovićeva.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE