• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodica u posjeti, Mladić u šetnji

Porodica Ratka Mladića napustila je Specijalni sud, a da nije razgovarala sa Mladićem i ponovo će doći u posjetu danas u 11.00 časova.

 Porodica u posjeti, Mladić u šetnji Izvor: MONDO

Advokat Šaljić rekao je da je posjeta odložena za 11.00 časova, jer su Mladićeva supruga Bosiljka i sin Darko jutros stigli u sud, gdje se nalazi i pritvorska jedinica, kada se Mladić već nalazio u šetnji.

„Nije bilo problema da ga posete, ali pošto je on već bio izveden na šetnju nisu mogli da razgovaraju sa njim“, rekao je Šaljić.

On je potvrdio da će saslušanje Mladića biti nastavljeno u 12.00 časova pred istražnim sudijom Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Mladić je sinoć u 19.30 časova izveden pred istražnog sudiju, ali je, prema riječima njegovog advokata Miloša Šaljića, saslušanje prekinuto zbog Mladićevog teškog psihofizičkog stanja.

Zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je juče novinarima da je kod istražnog sudije potvrđen identitet Mladića.

Vekarić je za Radio-televiziju Srbije rekao da će u toku dana biti održan i sastanak Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom i biće saopšteni dodatni detalji.

On je rekao da bi Mladić trebalo da bude prebačen u Haški tribunal najkasnije za sedam dana i da je važno da se postupak ekstradicije sprovede na adekvatan način, u skladu sa zakonima.

"Važno je da je njegov identitet utvrđen. Sve zavisi od njegove odbrane da li će podnositi žalbe, ali maksimalan rok je sedam dana", rekao je Vekarić upitan o prebacivanju Mladića u Hag.

Procedura izručenja Tribunalu može da traje do sedam dana. Mladiću će istražni sudija pročitati optužnicu, a nakon toga će posebno odjeljenje Višeg suda doneti odluku da li ispunjeni uslovi za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

Mladić će imati pravo da uloži žalbu, a nakon odluke o žalbi, prijedlog za izručenje biće dostavljen ministarstvu pravde koje donosi konačnu odluku.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE