• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORS: Borci znaju istinu o svom junaku

Borci Republike Srpske bolje od svih znaju istinu o našem junaku i legendi generalu Ratku Mladiću, poručili su iz Boračke organizacije RS.

 BORS: Borci znaju istinu o svom junaku Izvor: MONDO

Borci Republike Srpske bolje od svih znaju istinu o našem junaku i legendi generalu Ratku Mladiću, ali i o ratu koji nam je bio nametnut s ciljem uništenja jedinog istinskog antifašističkog i moralno uspravnog naroda na čitavom Balkanu, poručili su danas iz Boračke organizacije RS.

"Umjesto zluradih, šturih, politikantskih i nadasve licemjernih saopštenja i raznih drugih obrađanja kojima se uglavnom izražavaju radost, zadovoljstvo i likovanje zbog hapšenja generala Mladića, ratnog komandanta Vojske Republike Srpske i junaka Otadžbinskog rata želimo da iskažemo zaprepštenje i ogorčenost, kako zbog ovog kukavičkog čina tako i zbog trijumfalizma bez uporišta i zdrave pameti", navodi BORS u otvorenom pismu medijima.

Iz BORS-a podsjećaju da je srpski narod od pamtivijeka bio brana svim osvajačkim pohodima i imperijama, naročito otomanskoj i habzburškoj tiraniji, koje "nikada nisu oprostile srpski ponos, neuništivi duh i tradiciju".

"Preživjeli smo Jasenovac i druge logore smrti, razna strijeljanja, mučilišta, odmazde i apsane, ali nam nikada sloboda i mir nisu oproštene, niti nam je oproštena Jugoslavija, jer smo je jednini branili. General Mladić je najveća žrtva satanske mašinerije koja i njega i nas pokušava da pretvori u monstruma. Iz tih razloga je sagrađen i mit o Srebrenici koji ne može da opstane zato što je sagrađen na lažima", dodaje se u pismu.

Iz BORS-a navode da je general Mladić "za života otišao u slavu i legendu" i da ga iz njih ne može istjerti nijedan sud ili bilo koja vojska, uključujući i NATO.

"Okupljanjem ratnih brigada i veterana u znak protesta zbog izdaje najboljeg srpskog oficira, generala i patriote želimo skrenuti pažnju da nismo ni zaplašeni ni sluđeni da ne bismo znali ono što se mora znati i da bismo zaboravili ono što se ne smije zaboraviti", zaključuje BORS u otvorenom pismu.

General Ratko Mladić, bivši komandant Glavnog štaba Vojske RS, protiv koga je Haški tribunal podigao optužnicu, uhapšen je juče u Lazarevu kod Zrenjanina. Akciju su izvele koordinisano srpska Bezbjednosno-informativna agencija i Služba za otkrivanje ratnih zločina.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE