• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vehabije u centru Banjaluke

Banjalučka policija je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima, u strogom centru Banjaluke, kod zgrade Pošte, zaustavila vozilo austrijskih tablica, u kojem su se nalazila dva mladića.

 Vehabije u centru Banjaluke Izvor: MONDO

Sudeći po njihovom izgledu i odjeći, dugim bradama i bijelim kapicama, koje su bile dio njihovog imidža, riječ je o vehabijama, pišu "Večernje novosti".

Policija je auto u kojem su se nalazili, okružila sa dva vozila i zatražila od mladića da izađu i pokažu dokumenta. Poslije detaljne provere vozila i ličnih dokumenta, pušteni su da nastave svojim putem.

Građani koji su se zatekli u tom trenutku u blizini bili su šokirani prizorom i sa čuđenjem su gledali šta se dešava.

"Mladići koje je policija legitimisala izgledali su kao da su stigli pravo iz Irana. Nisam se osjećala nimalo prijatno kad sam videla da se takvi likovi normalno voze kroz Banjaluku, a znam šta se govori za vehabije i na šta su sve spremni", priča jedna Banjalučanka, koja je cijelu akciju policije ispratila od početka do kraja.

U banjalučkoj policiji je potvrđeno da su legitimisane dvuhe osobe u centru Banjaluke, koje su prema procjeni policije izgledale sumnjivo.

Dževad Galijašević, član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma, kaže za “Novosti” da policija mora biti budnog oka kad su u pitanju sljedbenici vehabijskog pokreta.

"Vehabije iz Evrope, pogotovo u ljetnjem periodu, često dolaze u BiH i obilaze svoje poznanike. Tu se mogu sresti veoma opasni likovi i policija RS mora provjeravati sve sumnjive osobe, čak i one, koji samo izgledom podsjećaju na vehabije", ističe Galijašević.

On nije iznenađen činjenicom da su mladići koje je banjalučka policija zaustavila bili u automobilu austrijskih tablica, jer je poznato da je Beč glavna centrala vehabija u Evropi.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE