• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ećimu godinu i po zatvora

Apelacioni sud u Beogradu je nekadašnjem zamjeniku šefa Službe državne bezbjednosti u Banjaluci Ljubanu Ećimu smanjio za 10 mjeseci kaznu zatvora

 Ećimu godinu i po zatvora Izvor: MONDO

Ećim je pravosnažno osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i falsifikovanja dokumenata.

Prvobitno je presudom Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu od 1. marta 2010. godine Ećim bio osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a oslobođen je optužbi za kriminalno udruživanje i trgovinu narkoticima kao član grupe Bijeljinca Željka Radovanovića, jer je par mjeseci ranije Tužilaštvo za organizovani kriminal odustalo od optužbi protiv njega.

Ećim je uhapšen u decembru 2007. godine u Beogradu, a tokom postupka je uz jemstvo od 400.000 evra pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

U obrazloženju presude o smanjenju kazne, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da prilikom odlučivanja o kazni prvostepeni sud nije pravilno utvrdio olakšavajuće okolnosti za Ećima, kao i da za njega nije bilo otežavajućih okolnosti.

"Jednistvenom kaznom od godinu i po danas zatvora u potpunosti se ostvaruje svrha kažnjavanja", navodi Apelacioni sud.

Prilikom Ećimovog hapšenja u decembru 2007. godine policija je u kući u kojoj je živio, u Đevđelijskoj 75, pronašla dvije lične karte, pasoš i vozačku dozvolu, sa njegovim slikama i lažnim ličnim podacima.

Nađen je i pištolj "CZ 99", sa devet metaka, za koji nije imao dozvolu. Ećim je pred sudom rekao da je pištolj dobio kao poklon od pokojnog Željka Ražnatovića Arkana. Osim falsifikovanih dokumenata i pištolja, u Ećimovom stanu u Đevđelijskoj je nađeno 157.800 evra, za koje se sumnjalo da "potiču od prodate droge".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE