• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podrška Mladiću sa Pala

Na Palama je danas održan protest podrške generalu Ratku Mladiću

 Podrška Mladiću sa Pala Izvor: MONDO

Oko hiljadu građana od institucija Republike Srpske zatražilo je da nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske RS obezbijedi pravna i materijalna podrška koja je neophodna tokom suđenja.

Mihajlo Parađina, predsjednik Boračke organizacije Pale, koja je organizovala protest, osudio je kao neprimjerenu današnju izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka u kojoj Mladića poredi sa nacistima u Austriji.

''Došlo je do zamjena teza. Znamo šta je bio nacizam, šta su bili njegovi sunarodnici, učesnici najvećeg zla čovječanstva prije 60 i više godina, iz tog razloga apsolutno je neprimjereno. U okviru BiH bila je časna borba srpskog naroda. Prema tome komentar visokog predstavnika je toliko neukusan i za svaku osudu '', ocijenio je Parađina.

On je rekao novinarima da ovaj protest treba da poruči da je za Boračku organizaciju general Ratko Mladić časan čovjek i oficir.

Parađina je ocijenio da je predsjednik Srbije Boris Tadić, kada je na konferenciji za novinare saopštio da je uhapšen general Mladić, bio "kopija predsjednika SAD Baraka Obame kada je objelodanio da je likvidirn Osama bin Laden", te istakao da se "gubi srpsko dostojanstvo i srpska istorija".

''Tražimo prije svega da Sud i Tužilaštvo BiH ne rade po scenariju, da ne budu mali Haški tribunal. Konačno, osim Srba, moraju da budu procesuirani i da odgovaraju i pripadnici drugih naroda, prije svega bošnjačkog'', poručio je Parađina.

Na protestu podrške Mladiću okupilo se oko 1 000 građana Pala. Bili su prisutni i bivši pripadnici ''Bijelih vukova'' čiji je komadant bio pokojni Srđan Knežević.

Građani Pala su protestovali zbog hapšenja generala Ratka Mladića i u petak, kada se u Palama okupilo oko 1 500 stanovnika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE