• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utvrđeni rezultati izbora za Dom naroda

CIK BiH je donijela odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 Utvrđeni rezultati izbora za Dom naroda Izvor: MONDO

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda, saopšteno je iz ove komisije.

Mandati su dodijeljeni za pet hrvatskih i pet bošnjačkih delegata koje je juče izabrao Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

U Klub Hrvata izabrani su Dragan Čović i Borjana Krišto iz HDZ-a BiH, Josip Merdžo iz HDZ-a 1990, Stjepan Krešić iz HSP-a i Krunoslav Vrdoljak iz SDP-a BiH.

U Klub Bošnjaka izabrani su Sulejman Tihić, Halid Genjac i Nermina Kapetanović iz SDA, a iz SDP-a BiH Hasan Bećirović i Mehmed Bradarić.

Narodna skupština Republike Srpske još prije pet mjeseci izabrala je delegate za Klub Srba u Domu naroda parlamenta BiH, a to su Staša Košarac i Krstan Simić iz SNSD-a, Mladen Ivanić iz PDP-a, Ognjen Tadić iz SDS-a i Dragutin Rodić iz DNS-a.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE