• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladenović: Uskoro finalni dogovor sa SRS i SPS

Andreja Mladenović (DSS) izjavio je da će ta partija u ponedeljak i utorak nastaviti intenzivne razgovore sa socijalistima i radikalima.

 Mladenović: Uskoro finalni dogovor sa SRS i SPS Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je da će ta partija danas i sutra nastaviti intenzivne razgovore sa socijalistima i radikalima o strukturi nove vlade i da očekuje da će finalni dogovor biti brzo postignut.

"Očekujemo da će u tim intenzivnim razgovorima doći do pozitivnog rezultata i da će biti formirana zdrava koalicija", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare i dodao da je neozbiljno licitirati sa datumom kada će se postići koalicioni sporazum.

On nije želeo da precizira kada će biti održan sastanak lidera Srpske radikalne stranke (SRS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), jer "nema ovlašćenje" da o tome govori.

Upitan da li su tačni navodi lidera Nove Srbije Velimira Ilića da će u novoj vladi, ako dogovor bude postignut, ponovo biti ministar za kapitalne investicije, a lider DSS Vojislav Koštunica premijer, Mladenović je kazao da kadrovska rešenja još nisu bila predmet pregovora.

"Kad se ovakvi pregovori vode, nije običaj da bilo ko izlazi sa javnim nametanjem šta bi on hteo u vladi", rekao je Mladenović.

Dodao je da je u dosadašnjim pregovorima dogovoreno pet principa o formiranju vlade: očuvanje Kosova u sastavu Srbije, nastavak evropskih integracija ali sa Kosovom, ekonomske reforme, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i socijalna pravda.
Portparol DSS očekuje da će se ta partija dogovoriti sa socijalistima i radikalima o saradnji na republičkom nivou i da će se takva koalicija "reflektovati" i na lokalu.

On je rekao da DSS, SRS i SPS ove nedelje nastavljaju razgovore o koaliciji na nivou Beograda, ali nije precizirao kada će pregovori biti završeni.

Kazao je i da DSS razgovara sa Koalicijom "Bošnjačka lista za evropski Sandžak" o saradnji na republičkom i lokalnom nivou.

Mladenović je poručio lideru Demokratske stranke i predsedniku Srbije da Borisu Tadiću prekine sa besmislenim izjavama da je vladu moguće formirati sa 102 poslanika.

On je naveo da "Tadić ne bi smeo da radi to što radi", već bi trebalo da poveri mandat grupi koja ima 126 poslanika, odnosno većinu za formiranje vlade.

Komentarišući podršku lidera SRS Vojislava Šešelja vladi radikala i DSS-a, Mladenović je kazao da je to "interna stvar" SRS.

Mladenović je negirao da DSS ima unutrašnjih partijskih problema zbog saradnje sa radikalima, kao i da se ambasador Srbije u Vatikanu i funkcioner DSS Vladeta Janković protivi toj saradnji.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE