• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miting podrške u Rogatici i Bratuncu

Predsjednik rogatičke Boračke organizacije Milenko Rajak rekao je da građani ove opštine večerašnjim okupljanjem daju podršku generalu Ratku Mladiću.

 Miting podrške u Rogatici i Bratuncu Izvor: MONDO

Predsjednik rogatičke Boračke organizacije Milenko Rajak rekao je da građani ove opštine večerašnjim okupljanjem daju podršku generalu Ratku Mladiću i upućuju protest onima koji su lišili slobode komandanta i heroja koji je stao u zaštitu i odbranu srpskog naroda.

Na protestnom mitingu povodom hapšenja prisustvovalo je oko 500 građana, koji su nakon mitinga mirno prošetali rogatičkim ulicama.

Predsjednik Boračke organizacije sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić istakao je na mitingu da se obraća u ime boraca ove regije koja je prva u otadžbinskom ratu osjetila šta znači izdaja "jer je u Dejtonu za stolom izgubljen Ilijaš, Semizovac , Vogošća, Srednje Ilidža, Hadžići i Grbavica".

On je istakao da je Mladić ujedinio srpski narod "da ne puca brat na brata, ujedinio kokardu i petokraku pod jednu srpsku trobojku".

Lalić je rekao da će 1 000 grobova na Vojničkom spomen groblju na Sokocu poginulih boraca iz poslednjeg rata dovijek tamo stajati i opominjati i današnje i buduće generacije na zlo koje se dogodilo srpskom narodu.

Na skupu su govorili i predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije iz Rogatice Milenko Janković i kćerka poginulog borca Njegoslava Kanostrevac.


Vlast i srpski narod da pomognu odbranu Mladića

Sekretar srebreničke Boračke organizacije Miloš Milovanović pozvao je sa večerašnjeg mitinga u Bratuncu poslanike, funkcionere i vlast Republike Srpske da pomognu generalu Ratku Mladiću i svim srpskim optuženicima da se brane i skinu ljagu sa srpskog naroda.

Milovanović je na mitingu koji su organizovale boračke organizacije iz Bratunca i Srebrenice, poručio Mladiću da su borci i srpski narod iz Srebrenice i Bratunca spremni u njegovu čast braniti i odbraniti RS.

"Komandant Mladić bio je na čelu Vojske RS i prvi je išao u akcije zbog čega smo ga voljeli i poštovali i uvijek ćemo ga voljeti, cijeniti i poštovati i to nam niko ne može zabraniti", rekao je Milovanović nazvavši Mladića herojem.

Na mitingu je izraženo nezadovoljstvo i osuđeno, kako su govornici ponavljali, izdajničko hapšenje generala Ratka Mladića i politika predsjednika Srbijne Borisa Tadića.

Mitingu podrške Mladiću prisustvovalo je oko 3 000 ljudi iz ova dva mjesta.

Predsjednik Boračke organizacije Bratunac Zoran Milosavljević politiku predsjednika Srbije Borisa Tadića nazvao je izdajničkom i pitao zašto Srbija ništa ne preduzima da se sudi zločincima koji su ubili više od tri hiljade Srba samo u srednjem Podrinju i za što niko nije odgovarao.

"Dokle će Srbi izdavati i predavati Srbe raznim antisrpskim sudovima i kada će Haški tribunal i Sud BiH početi suditi za zločine počinjene nad Srbima", naveo je Milosavljević.

On je dodao da je "nakon muslimanskih pokolja nad stotinama srpskih civila u bratunačkim i srebreničkim srpskim selima Brežani, Ratkovići, Zagoni, Zalazje, Bjelovac, Fakovići, Kravica, Skelani i drugima Mladić morao doći na ovo područje da spasi preostali srpski narod od Orićevih hordi iz Srebrenice".

Miting u Bratuncu protekao je mirno, a desetine transparenata i generalovih fotografija koje su građani donijeli u znak podrške generalu Mladiću i osude politike predsjednika Srbije Borisa Tadića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE