• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dubičani iskazali podršku Ratku Mladiću

Više stotina građana Kozarske Dubice danas je mirnom protestnom šetnjom iskazalo podršku uhapšenom ratnom komandantu Vojske RS Ratku Mladiću.

 Dubičani iskazali podršku Ratku Mladiću Izvor: MONDO

U prisustvu predsjednika Boračke organizacije RS Pantelije Ćurguza, rukovodstva opštinske Boračke organizacije, predstavnika Udruženja ratnih vojnih invalida Kozarske Dubice i opštinskih zvaničnika, građani su se okupili na trgu ispred zgrade opštine, a zatim uputili prema crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, noseći zastave RS i transparente sa fotografijom generala Mladića.

Predsjednik Boračke organizacije RS Pantelijs Ćurguz rekao je da se u protestnim okupljanjima širom Srpske vidi koliko je general Mladić voljen među ljudima, ističući da je on strateg i vojskovođa koji zaslužuje takvu pažnju.

"Predlažemo da general Mladić bude proglašen herojem odbrambeno-otadžbinskog rata u Srpskoj jer je srpski narod, pod njegovom komandom, samo branio ono što je njegovo", rekao je Ćurguz.

On je istakao da je veoma važno da generalu Ratku Mladiću bude omogućeno pravedno suđenje pred Haškim tribunalom i naglasio potrebu formiranja stručnog tima za odbranu optuženih u Hagu i pred Sudom BiH koji bi bio sastavljen od vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti.

Miting podrške generalu Mladiću u Kozarskoj Dubici je protekao mirno i bez incidenata.

Mitinzi podrške generalu Mladiću već su održani u Banjaluci, na Palama, Sokocu, Han Pijesku, Foči, Kalinoviku, Nevesinju, Zvorniku.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhapšen je 26. maja u Lazarevu kod Zrenjanina u Srbiji.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE