• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FTV: Danka Jurišić "sama sebi jamu iskopala"?

Duška Jurišić je samoj sebi uskratila mogućnost da i dalje nastavi da uživa sva zakonska prava stalnog zaposlenja u RTV FBiH (FTV).

 FTV: Danka Jurišić "sama sebi jamu iskopala"? Izvor: MONDO

Ona nije potpisala ugovor o radu na poziciji urednik-producent koji joj je ponuđen u predviđenom roku od 15 dana, saopšteno je danas iz ove medijske kuće.

U saopštenju se navodi da RTV FBiH više nema nikakvo zakonsko uporište da je nastavi tretirati kao svog stalnog zaposlenika sa svim pravima i obavezama koja su zakonom propisana.

Iz RTV FBiH podjećaju da su nakon presude Kantonalnog suda u Sarajevu od 13. aprila odmah preduzete aktivnosti kako bi presuda bila provedena i hitno su Jurišićevoj isplaćene razlike plata i sudski troškovi, te ponuđeno i da potpiše novi validni ugovor o radu sa ovom medijskom kućom, jer je Ugovor po kojem je sve do tog dana primala platu prestao da važi.

Prilikom ponude novog ugovora o radu posebno se vodilo računa o činjenici da je, u izvršnom postupku, Izvršno odjeljenje Opštinskog suda u Sarajevu 5. aprila donijelo zaključak i potvrdilo da je nemoguće Jurišićevu vratiti na staro radno mjesto, odnosno rukovodeću poziciju urednika Informativnog programa FTV-a, jer je i ta pozicija, kroz novu reorganizaciju prestala da postoji.

RTV FBiH je uzela u obzir i preporuku Kancelarije ombudsmana kojom je, kao mogućnost za rasplet ovog pravnog problema predloženo raspoređivanje Jurišićeve na drugo radno mjesto koje je po svom opisu i stepenu složenosti najsličnije radnom mjestu odnosno poziciji, na kojoj je bila prije cijelog sudskog postupka.

U saopštenju RTV FBiH se napominje da je ugovorom o radu Jurišićevoj 12. maja ponuđeno i raspoređivanje na radno mjesto urednik-producent koje se, po opisu i složenosti radnih zadataka, neznatno razlikuje od opisa poslova koje je obavljala prije pokretanja sudskog postupka protiv te medijske kuće.

Jurišićeva je smjenjena u januaru 2010. godine nakon što se sukobila sa urednikom FTV-a Bakirom Hadžiomerovićem i na njenu poziciju je postavljen Željko Tica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE