• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miting podrške Mladiću u Trebinju

Ne postoji sila koja će nam uzeti tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata niti suda koji će u dušama srpskog naroda osuditi generala Ratka Mladića

 Miting podrške Mladiću u Trebinju Izvor: MONDO

Ovo je poručeno večeras sa mitinga podrške Mladiću na Trgu slobode u Trebinju, na kome se okupilo nekoliko hiljada građana istočne Hercegovine.

"Hapšenjem Mladića pravda je zatočena i njoj se sudi, a srpski narod nema snage da se tome suprotstavi, ali uvijek ima dovoljno duše i duha da za sve one koji su stvorili RS u svojim srcima napravi vječni azil", rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Trebinje Nedeljko Mićanović.

On je istakao da srpski narod zna da su vlasti u Srbiji bile izložene pritiscima, ali i da postoji moralni ambis do koga se nikada službeni Beograd nije smio spustiti.

"Ako razgraničnimo ono što je uradila vlast u Srbiji od onoga što misli srpski narod u toj državi i dalje ćemo živjeti u nepomućenoj ljubavi", poručio je Mićanović.

Obraćajući se u ime ratnih vojnih invalida istočne Hercegovine, Vaso Kolak je rekao da je general Mladić prvi stao u odbranu srpskog naroda, ne dozvoljavajući da se ponove Jasenovac i druga stratišta Srba.

Osuđujući hapšenje Mladića u "kolijevci srpstva" bivši komandant trebinjske brigade general Bogdan Kovač je istakao da je Mladić personifikacija srpstva i najzaslužniji za stvaranje RS.

Sa mitinga je zatraženo od vlasti RS da Mladiću daju punu podršku u odbrani pred Haškim tribunalom.

Protestnom skupu je prethodio moleban za Ratka Mladića u crkvi Cara Lazara i svih velikomučenika srpskih izgrađenoj u krugu bivše kasarne VRS.

Građani su nosili fotografije bivšeg komadanta VRS, te parole podrške Mladiću kao i osude Borisu Tadiću i vlastima Srbije.

Nakon skupa, koji je organizovala Opštinska boračka organizacija, građani su se mirno razišli sa centralnog gradskog trga.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE