• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Nisam uporedio Dodika s Hitlerom, pričao sam o populizmu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Pršte uvrede između Mladena Bosića i Milorada Dodika...

 Reakcije nakon Bosićevog gostovanja na N1 Izvor: mondo.ba

"Hitler je bio fanatik bolesne ideologije, a Dodik je korumpirani kriminalac", kaže Bosić.

Član Predsjedništva SDS-a u ostavci Mladen Bosić juče je, u programu televizije N1, komentarišući izborne rezultata i ostavke predsjednika i članova Predsjedništva SDS-a, uporedio podršku koju je Milorad Dodik dobio u Republici Srpskoj sa podrškom koju je imao Hitler u nacističkoj Njemačkoj.

"Šokiran sam porukama mržnje koje dolaze kao reakcije na moju izjavu da je Hitler imao veliku podršku njemačkog naroda, a da se to nije dobro završilo za taj narod", kaže Mladen Bosić, poslanik u Parlamentu BiH.

Možda će vas zanimati

Nije mi jasno, navodi on, šta u izrečenom nije tačno.

"Ne znam na koji način se Dodik prepoznao u toj izjavi, jer ga s tim u vezi uopšte nisam pominjao. Naprotiv, u pomenutoj emisiji sam pričao o rezultatu SDS-a i da je on slab zato što se stranka nije bavila populizmom kao načinom dobijanja podrške na izborima, te da glasači ukoliko su izmanipulisani mogu dati podršku onima koji ne rade za njihovo dobro. Kao primjer toga je spomenut Hitler i njemački narod", kaže Bosić.

Navodi da nikad nije smatrao da Dodik ima ikakve veze sa Hitlerom.

"Hitler je bio fanatik bolesne ideologije, a Dodik je korumpirani kriminalac. Kriminalci u politici nemaju ideologiju. Njihova ideologija je kako ostati na vlasti kako bi sačuvali stečeno blago i ostali na slobodi. Tako je i Dodik s tim u vezi bio tokom proteklih godina i multietničar i srpski nacionalista. Sve po potrebi", kaže Bosić.

Ono što me zabrinjava, dodaje Bosić, je hajka koja je organizovana u režimskim medijima i koja zaista podsjeća na fašističke metode progona i etiketiranja.

"Sto puta ponovljena laž postaje istina. Na jedan mig su se javili razni papci Stevandić, Selak, Čubrilović , Nešić... da se preporuče Dodiku za ulazak u vlast, kao i režimski novinari i plaćeni analitičari“, konstatuje Bosić.

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su ljudi poput Bosića plaćenici koji pokušavaju da opravdaju taj novac tako što će tvrditi da je neko drugi kriv što je pobijedio na izborima, a da su oni u pravu zato što su izgubili.

Dodik je istakao da je Bosić izgubio kada je 2014. godine rekao da pripada probosanskoj političkoj strukturi i prihvatio probosansku politiku.

"Šta očekujete od tih ljudi, da dobijaju izbore kod Srba, to nije moguće, to nije realno", naglasio je Dodik.

On je rekao da to govori da su oni izopšteni iz javnosti i da nisu uopšte u realnom svijetu.

"To su plaćenici koji pokušavaju da opravdaju taj novac tako što će tvrditi da je neko drugi kriv što je pobijedio, a da su oni u pravu zato što su izgubili. To je nevjerovatno, ali ima takvih", rekao je Dodik.

On je dodao da je i ovo previše što je rekao o Bosiću i da on ne zaslužuje nijednu riječ.

"Samo takvi odmetnuti mentalni tipovi mogu tako nešto da govore i tako nešto upoređeđuju. Šta govoriti o osobi koja hoda i pokušava da nešto sitno ušićari i dodvorava se?", upitao je Dodik.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE