• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugljanin:Spremni na saradnju sa svima

Sulejman Ugljanin obavestio je Borisa Tadića da je ta koalicija spremna da radi sa svima koji žele da se angažuju na ostvarenju ciljeva Bošnjaka.

 Ugljanin:Spremni na saradnju sa svima  Izvor: MONDO

Lider Bošnjačke liste za evropski Sandžak Sulejman Ugljanin obavestio je predsednika Srbije Borisa Tadića da je ta koalicija spremna da radi sa svima koji žele da se angažuju na ostvarenju programskih ciljeva Bošnjaka u Srbiji, saopštila je ta lista.

U odgovoru na predsednikov poziv da zajedno formiraju parlamentarnu većinu i vladu, Ugljanin kaže da mu je drago da je Tadić konstatovao da Bošnjačka lista za evropski Sandžak i Lista za evropsku Srbiju dele iste programske vrednosti što su i građani svojim glasovima potvrdili na izborima, 11. maja.

Ugljanin podseća da su unapređenje i zaštita prava Bošnjaka u Srbiji, ravnomerni regionalni razvoj, ubrzani proces evropskih integracija i ekonomski razvoj Sandžaka programski ciljevi Bošnjačke liste za evropski Sandžak koji bi, kako navodi, trebalo da budu ugradjeni u program buduće vlade Srbije koja će dobiti podršku parlamentarne većine.

"Ujedno vas obaveštavam da hoćemo (Bošnjačka lista za evropski Sandžak) da radimo sa svima koji žele da se angažuju na ostvarenju ovih zajedničkih ciljeva", navedeno je u pismu predsedniku.

Ugljanin podseća da su Bošnjaci Sandžaka od 1990. godine aktivno učestvovali u svim demokratskim procesima u Srbiji i, kako ističe, uvek smo na svim izborima dali podršku demokratskim kandidatima za predsednika Srbije, što je "krunisano u drugom izbornom krugu predsedničkih izbora februara ove godine kada ste Vi izabrani za Predsednika Srbije".

Regionalna televizija Novi Pazar objavila je u ponedeljak pismo predsednika Tadića u kojem on Bošnjačku listu za evropski Sandžak poziva da zajedno rade na formiranju parlametnarne većine i vlade.

"Ubeđen sam da bi bilo u najvećem interesu bolje budućnosti naše zemlje, da se Koalicija za evropski Sandžak i Lista za evropsku Srbiju nadju u okviru nove vlade Republike Srbije koju će podržati parlamentarna većina koja se zalaže za ciljeve bržeg ekonomskog razvoja. Zbog toga Vas pozivam poštovani gospodine Ugljanin, da zajedno radimo na formiranju takve parlamentarne većine, i vlade koja će iz nje proisteći", navedeno je u predsednikovom pismu Ugljaninu koji je lider Stranke demokratske akcije koja je stožer Bošnjačke liste za evropski Sandžak.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE