• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Uvjerenja spremna, konstitutivne sjednice mogu biti zakazane

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Na Opštim izborima u Bosni i Hercegovini održanim 2. oktobra 2022. godine neposredno je izabrano 518 zvaničnika u organe vlasti za koje su izbori provedeni. CIK je pripremila uvjerenja o mandatima i saopštila da organi mogu zakazati konstitutivne sjednice.

 AA-20221007-29094113-29094108-CIK_DOK_GOD_STRANKE_BUDU_IMALE_MONOPOL_NAD_BIRACKIM_ODBORIMA_IMAT_CEMO_OVAKVU_SITUACIJU.jpg Izvor: Anadolija/Nihad Ibrahimkadic

"Za svih 518 izabranih zvaničnika Uvjerenja o dodjeli mandata su pripremljena i od 8. novembra 2022. godine i spremna za preuzimanje od organa vlasti u Bosni i Hercegovini za koje su izbori provedeni", saopšteno je iz CIK BiH.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je u kontaktu sa stručnim službama organa vlasti i direktno se dogovara preuzimanje uvjerenja za izabrane zvaničnike, kojima se uvjerenja uručuju na konstitutivnim sjednicama.

"Nema nikakve smetnje da svi organi vlasti u BiH za koje su izborni rezultati potvrđeni 2.11.2022. godine zakažu i održe konstitutivne sjednice", napomenuto je iz CIK-a.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE