• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžiomerović i Vasković krivi za klevetu

Hadžiomerović i Vasković dužni da isplate određene novčane iznose premijeru RS Džombiću i još šest osoba zbog pretrpljenog duševnog bola.

 Hadžiomerović i Vasković krivi za klevetu Izvor: MONDO

Radio-televizija FBiH (FTV), urednik emisije "60 minuta" Bakir Hadžiomerović i donedavni novinar emisije Slobodan Vasković treba da isplate određene novčane iznose premijeru Republike Srpske Aleksandru Džombiću i još šest lica zbog pretrpljenog duševnog bola, presudio je Osnovni sud u Banjaluci.

U presudi donesenoj 28. aprila, u kojoj se pojašnjava da su FTV, Hadžiomerović i Vasković dužni Miroslavu Kraljeviću iz Vlasenice isplatiti 5.000 maraka sa zateznom kamatom, koliko će dobiti i premijer Džombić, navode "Nezavisne novine".

Nevenki Lovren iz Vlasenice dužni su da plate 3.000 maraka, takođe sa zateznom kamatom, dok Zvonku Bajagiću, Mladenu Popoviću, Velimiru Stojišiću i Savi Klještanu, svi iz Vlasenice, treba da isplate po 1.000 maraka.

Sporna emisija "60 minuta" emitovana je 13. aprila 2009. godine, a u njoj je, između ostalog, objavljeno da je "Vlasenica jedan od onih gradova BiH u kojim i danas, 14 godina nakon rata, vladaju ubice, ratni zločinci i okorjeli kriminalci...".

Osim toga, tuženi FTV, Hadžiomerović i Vasković dužni su da tužiteljima solidarno nadoknade troškove parničnog postupka u iznosu od 981,50 KM.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE