• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničari RS stupili u štrajk

Svih šest sindikata u "Željeznicama Republike Srpske" (ŽRS) jutros stupili u štrajk

 Željezničari RS stupili u štrajk Izvor: MONDO

Svih šest sindikata u "Željeznicama Republike Srpske" (ŽRS) jutros su stupili u štrajk od kojeg neće odsustati dok uprava ovog javnog predzeća ne ispuni sve elemente iz sporazuma postignutog 15. februara, kojem je garant bila Vlada RS.

Predsjednik Sindikata željezničara RS Nedislav Kuzmić rekao je Srni da radnici "Željeznica RS", osim neisplaćene tri plate i jednog toplog obroka u ovoj godini, te regresa za 2009. i 2010. godinu, traže i utvrđivanje odgovornosti za teško stanje u ovom javnom preduzeću.

"Štrajk je posljedica nepoštovanja sprazuma postignutog sa upravim preduzeća 15. februara, pa je svih šest sindikata u `Željeznicama RS` bilo primorano da 24. maja donese odluku o stupanju u štrajk jutros u 7.00 časova, koja je potvrđena na jučerašnjem zajedničkom sastanku predstavnika svih sindikata na ŽRS", naglasio je Kuzmić.

On je podsjetio da se od jutros na prugama RS odvija željeznički saobraćaj prema Pravilniku o minimalnom procesu rada, pa saobraćaju svi međunarodni putnički vozovi i svi teretni vozovi sa pokvarljivom robom, kao i teretni vozovi koji prevoze robe koje su od posebnog značaja za procs proizvodnje u privrednim organizacijama.

U unutrašnjem i međuntitetskom saobraćaju iz Doboja voze po dva voza na pružnom pravcu Doboj - Banjaluka i Doboj - Maglaj, te po jedan voz na pružnom pravcu Doboj - Šamac, Doboj - Petrovo i Doboj - Tuzla.

U "Željeznicama RS", osim Sindikata željezničara, djeluje još pet sindikata - Samostalni sindikat mašinovođa, Samostalni sindikat održavanja šinskih vozila, Sindikat radnika infrastrukture, Samostalni sindikat transportne djelatnosti i Samostalni sindikat infrastrukture Banjaluka.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE