• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Sramotna pomoć Vlade RS haškim optuženicima

SDS smatra "sramotnom i ponižavajućom" odluku Vlade RS da u Fond za pružanje pravne pomoći haškim optužnicima izdvoji 100 hiljada maraka.

 SDS: Sramotna pomoć Vlade RS haškim optuženicima Izvor: MONDO

U saopštenju SDS-a se navodi da je taj iznos deset puta manji od sredstava koja su potrošena za čišćenje fontana, pranje fasade i nameštaja u Administrativnom centru RS.

"Izdvajanjem 100 hiljada maraka Vlada RS samo nevešto pokušava zamazati oči javnosti, jer joj je dobro poznato da su troškovi odbrane neuporedivo veći i da ih Srbi optuženi pred Haškim
tribunalom nemaju odakle platiti", ističe se u saopštenju.

SDS se pita da li je "veći nacionalni interes održavanje nerentabilne avionske linije Banjaluka-Ljubljana za čije je finansiranje prošle godine iz budžeta izdvojeno više od 700 hiljada
maraka od odbrane onih koji su predvodili srpski narod u odbrambeno-otadžbinskom ratu i kroz čije se presude pokušava satanizovati čitava RS i srpski narod".

"Umjesto što iz institucija za čije su stvaranje najzaslužniji oni kojima danas bacaju mrvice sa svojih prepunih tanjira izdvajaju ponižavajuće mala sredstva, vlasti RS trebalo bi da se podsjete da je Kanton Sarajevo za puštanje Jovana Divjaka na slobodu ekspresno izdvojio milion maraka, da je Haris Silajdžić iz svog kabineta dao enormna sredstva za oslobađanje Ejupa Ganića, te da su bošnjački generali, dok su ležali u Sheveningenu, bili na platnom spisku institucija BiH", navodi se u saopštenju.

Vlada RS juče je saopštila da će Fondu za pomoć srpskim haškim optuženicima prebaciti 100 hiljada maraka iz entitetskog budžeta.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE