• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krsmanoviću jednomjesečni pritvor

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Oliveru Krsmanoviću, osumnjičenom za krivična djela zločini protiv čovječnosti i povrede zakona i običaja rata.

 Krsmanoviću jednomjesečni pritvor Izvor: MONDO

Pritvor, prema rješenju Suda, može trajati do 3. jula, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

U saopštenju se navodi da je Sud odredio pritvor zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, kao i zbog postojanja vanrednih okolnosti, koje s obzirom na način izvršenja i posljedicu izvršenog krivičnog djela ukazuju da bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Krsmanovića da je sa drugim pripadnicima paravojne formacije "Osvetnici", koja je djelovala pod vodstvom Milana Lukića, od aprila 1992. do jeseni 1995. godine, vršio progon civila Bošnjaka na političkoj, nacionalnoj, vjerskoj i kulturnoj osnovi, tako što je učestvovao u ubistvima, prisilnom nestanku, silovanjima, nezakonitom hapšenju, mučenju, prisilnom preseljenju, te nečovječnom postupanju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE