• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Mladića da pregledaju psihijatri

Ukoliko general Ratko Mladić zaista ima psihoorganski sindrom, kao što je rekao njegov sin Darko, onda treba da ga pregledaju ljudi koji se bave psihijatrijom i daju svoje mišljenje.

 Stanković: Mladića da pregledaju psihijatri  Izvor: MONDO

Ovo je izjavio ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković.

"Mi ćemo u dogovoru sa Haškim tribunalom u narednih mesec dana uputiti grupu lekara, koji će izvršiti pregled svih naših optuženika koji to žele. To je naša obaveza, koja proističe iz postojeće međunarodne legislative, a i sam (glavni tužilac Tribunala) Serž Bramerc je zahtevao da Mladić ima pošteno i fer suđenje", rekao je Stanković.

On je naveo da bi u postupku protiv generala Mladića, po zahjevu tužilaštva, mogao da bude svjedok ekspert optužbe i obavi sudsko-medicinsko vještačenje dokumentacije kojom se on optužuje ili svjedok ekspert odbrane i da onda po njenom zahtjevu pregleda i napiše mišljenje o sudsko-medicinskoj dokumentaciji koja sadrži nalaze obdukcionih zapisnika koje su radili haški istražitelji ili drugu obducenti u Srebrenici ili područjima za koje se Mladić optužuje.

"U tom smislu biću verovatno svedok ekspert zato što sam radio sve masovne grobnice u istočnoj BiH. Do sada sam radio jedan slučaj po zahtevu tužilaštva, a ostale po zahtevu odbrane", objasnio je Stanković za "Pres".

On je rekao da je srpskog generala u Specijalnom sudu u Beogradu obišao po nalogu istražnog sudije i kao ministar zdravlja i da je neko ko je obdukovao Mladićevu ćerku Anu morao da ispuni zahtjeve sudije.

"I da su mi rekli da ću biti mrtav pošto završim posetu Ratku Mladiću, obišao bih ga. I opet bih učinio isto", poručio je Stanković, dodavši da nikome ne bi želio da napravi prijateljski odnos na način kako je on nastao između Mladića i njega, a to je zbog smrti generalove ćerke.

Ministar zdravlja Srbije kaže da je Mladića zadnji put vidio prije 13 godina i sada se kod njega promijenilo sve, a ostale su samo njegove oči. "Video sam jednog starca. Nisam video Ratka Mladića, već starog čoveka koji veoma otežano govori, otežano se kreće, ne može da ustane i napravi par koraka da ga ne pridržite da ne padne", istakao je Stanković.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE