• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimir izvrijeđao Filea

Predsjednik FBiH Živko Budimir izvrijeđao je prvog dana strukturalnog dijaloga BiH i EU o reformi pravosuđa goste iz Evrope, ali i domaćina iz Vlade RS.

 Budimir izvrijeđao Filea Izvor: MONDO

Budimir je, kako sazne “Press RS”, bio revoltiran visokim stepenom uvažavanja koje su evropski komesar za proširenje Štefan File i drugi evropski zvaničnici ukazali domaćinima u Banjaluci. On je neprimjerenim riječnikom iznio lavinu optužbu na račun gostiju iz Brisela.

Sagovornik lista objašnjava da je Budimira posebno iznervirao Fileov odnos prema predsjedniku RS Miloradu Dodiku, kojeg je stalno oslovljavao sa gospodine predsjedniče, dok njemu samom tokom razgovora nije uputio nijednu riječ.

“Pobjesneo je i zatražio da se i on obrati skupu, što mu je i dozvoljeno. On je umjesto razložne diskusije odmah počeo da napada evropske goste”, kaže sagovornik “Pressa RS” koji je prisustvovao razgovorima.

Izvor lista tvrdi da je Budimir kritikovao zvaničnike iz Brisela zbog toga što je dijalog o pravosuđu otvoren u Banjaluci, a ne u Sarajevu.

“Čak ih je pitao kako im ne smeta što sjede ispod velike karte RS na kojoj je Brčko ucrtano kao dio ovog entiteta. Međutim, njegov govor samo je izazvao kontraefekat, jer su se File i njegovi saradnici smijali dok je on govorio, pokazujući mu jasno koliko Brisel uopšte uvažava ‘platformaše’ i marionetske predstavnike Hrvata u federalnoj vlasti”, kaže izvor lista.

Budimirov skandalozni istup, ipak, nije uspio da zasjeni početak dijaloga o reformi pravosuđa koji je nastavljen i tokom jučerašnjeg dana i to na ekspertskom nivou.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE