• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tražiš mito? Evo ti nula KM!

Aktivisti Centra za odgovornu demokratiju "Luna" iz Rudog izradili novčanice od 0 KM, predviđene za korištenje u slučajevima kada vam zatraže mito!

 Tražiš mito? Evo ti nula KM! Izvor: MONDO

Nove "novčanice" podijeljene su građanima Sarajeva, a zanimljivu akciju "Tražiš mito? - Dam ti nula maraka" predvodio je koordinator inicijative za za zaštitu uzbunjivača u BiH, Bojan Bajić.

Građanima je, zajedno sa ostalim učesnicima akcije, uručivao novčanice od "nula maraka", predviđene za korištenje u slučajevima kad im budu tražili mito.

Na novčanicama je, između ostalog, napisano: "Daj im ništa! Daj im šipak", "Budi dio antikorupcione šipak revolucije", te "Novac za liječenje, ne za mito".

Zadatak projekta "Uzbunjivači" ima za cilj da podstakne i zaštiti poštenog čovjeka da se ne plaši da javno prijavi zloupotrebu je da istražuje i uzbunjuje nadležne instance i javnost u vezi kršenja zakona i zloupotrebe službenog položaja u vlasti, privatnim i javnim preduzećima, drugim institucijama ili organizacijama, prenosi Sarajevo-x.

Građani koji sumnjaju ili imaju dokaze da neko koristi zajedničku imovinu i zloupotrebljava vlastitu funkciju da bi uzeo novac, protuzakonito ostvario ličnu korist ili na drugi način prouzrokovao štetu po opšti interes, mogu se obratiti putem sajta Uzbunjivaci.ba.

Otvorena je i besplatna telefonska linija na broj: 0800-50-20-7.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE