• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS: Školarina na fakultetima 1.500 KM

Vlada RS donijela je odluku da visina školarine za studijske programe iznosi 1.500 KM

 Vlada RS: Školarina na fakultetima 1.500 KM Izvor: MONDO

Navedeni iznos važiće za Univerzitet u Banjaluci, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu "Sveti Vasilije Ostroški" u Foči.

Iz Biroa Vlade RS nakon sjednice saopšteno je da se utvrđuje visina školarine od 1.850 KM za studijske programe koji se izvode na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru, a 750 KM za studijski program koji se izvodi na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju.

Vlada RS donijela je danas odluku o izmjeni odluke o broju redovnih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2011/12. godini na javnim visokoškolskim ustanovama kojom je predviđen upis 5 361 redovnog studenta umjesto 5 341, koliko je ranije bilo predviđeno.

Ovom odlukom predviđeno je da na Univerzitetu u Banjaluci bude upisan 2 601 student umjesto ranije predviđenih 2 581 studenta, broj sufinansirajućih studenata 1 450 umjesto 1 435, te da bude upisano 186 umjesto 181 stranih studenta.

Vlada je donijela odluku da se u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2011/12. godini na javnim visokoškolskim upiše 1 520 vanrednih studenta, i to, na Univerzitetu u Banjaluci 735 studenata, na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu 595 studenata, na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu "Sveti Vasilije Ostroški" u Foči 90 studenata, na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru 80 studenata i na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju 20 studenata.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE