• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bi s "danom albanske zastave"?

"Izbacivanje" nacionalnog praznika Albanije iz predloga za praznike Kosova usledilo je na "insistiranje i pritisak" međunarodnih faktora na Kosovu.

 Šta bi s "danom albanske zastave"? Izvor: MONDO

Prištinska štampa na albanskom jeziku izražava "iznenađenje i čuđenje" što u Predlogu zakona o državnim praznicima Kosova nema dana "albanske zastave" i "palih boraca".

Skupština Kosova danas na vanrednom zasedanju razmatra "paket" zakona kojim se regulišu državni praznici, među kojima nema 28. novembra - Dana albanske zastave i 5. marta - Dana palih za slobodu.

Prema pisanju štampe na Kosovu, "izbacivanje" tih datuma, koji je predložila (prethodna) vlada Agima Čekua, usledilo je na "insistiranje i pritisak" međunarodnih faktora na Kosovu.

Takve "špekulacije" je odbacio premijer Hašim Tači, ističući da je "Kosovo nezavisna, suverena demokratska država koja ima svoje državne, ali i nacionalne praznike".

Na novi predlog vlade reagovale su sve opozicione partije koje ocenjuju da to predstavlja "uvredu i nipodaštavanje istorije, ali i budučnosti i da je naredni korak denacionalizacija albanskog naroda".

Iznenađenje novim predlogom zakona izrazili su i članovi Predsedništva Skupštine Kosova iz opozicije koji su odlučili da se taj predlog stavi na dnevni red vanredne sednice Skupštine Kosova.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE